Nexgard Spectra 30-60kg 1 χάπι ολικής προστασίας σκύλου

17,80

Διαθεσιμότητα:
Διαθέσιμο
Κωδικός Προϊόντος:
741608

Περιγραφή

Nexgard Spectra 1 δισκίο για προστασία δερματικών και εντερικών παρασιτώσεων για ένα μήνα

Afoxolaner / milbemycin oxime

Τι είναι το Nexgard Spectra;

 

Το Nexgard Spectra είναι κτηνιατρικό φάρμακο που περιέχει τις δραστικές ουσίες afoxolaner και milbemycin oxime. Διατίθεται υπό μορφή μασώμενων δισκίων σε πέντε διαφορετικές περιεκτικότητες, για χορήγηση σε σκύλους διαφορετικού βάρους.

 

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Nexgard Spectra;

 

Το Nexgard Spectra χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των παρασιτώσεων από ψύλλους και κρότωνες σε σκύλους, όταν απαιτείται πρόληψη της διροφιλαρίωσης (ασκαρίδες που προσβάλουν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία και μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών) ή/και τη θεραπεία γαστρεντερικών λοιμώξεων που προκαλούνται από άλλα είδη σκουληκιών (αγκυλόστομα, ασκαρίδες και τρίχουροι). Μετά τη χορήγησή του η δράση του διαρκεί για 5 εβδομάδες έναντι των ψύλλων και για έναν μήνα έναντι των κροτώνων. Η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται σε μηνιαία μεσοδιαστήματα καθ’ όλη

την εποχή των ψύλλων ή των κροτώνων. Για τη διροφιλαρίωση, η θεραπεία χορηγείται μηνιαία καθ’

όλη την εποχή των κουνουπιών. Η κατάλληλη περιεκτικότητα του(ων) δισκίου(ων) εξαρτάται από το σωματικό βάρος του σκύλου.

 

Πώς δρα το Nexgard Spectra;

 

Οι δραστικές ουσίες του Nexgard Spectra παρεμβαίνουν στη μετάδοση των σημάτων μεταξύ των

νευρικών κυττάρων (νευροδιαβίβαση) του νευρικού συστήματος των παρασίτων, προκαλώντας την παράλυση και τον θάνατο του παρασίτου.

 

Η afoxolaner δρα ως εξωπαρασιτοκτόνο, γεγονός που σημαίνει ότι εξοντώνει τα παράσιτα που ζουν στο δέρμα ή στο τρίχωμα ζώων, όπως ψύλλους και κρότωνες. Για να εκτεθούν στην afoxolaner οι

ψύλλοι και οι κρότωνες πρέπει να προσκολληθούν στο δέρμα και να αρχίσουν να τρέφονται με το αίμα του σκύλου. Η afoxolaner σκοτώνει τους ψύλλους πριν γεννήσουν τα αβγά τους και, συνεπώς,

βοηθάει στον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος του σκύλου.

 

Η milbemycin oxime δρα ως ενδοπαρασιτοκτόνο, γεγονός που σημαίνει ότι εξοντώνει τα παράσιτα, όπως τα νηματώδη, που ζουν στο εσωτερικό του σώματος των ζώων.

 

Ποιες μελέτες εκπονήθηκαν για το Nexgard Spectra;

 

Η αποτελεσματικότητα του Nexgard Spectra διερευνήθηκε τόσο σε εργαστηριακές μελέτες όσο και σε μελέτες πεδίου.

 

Για τα εξωπαράσιτα, διενεργήθηκε μια μελέτη πεδίου, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 324 σκύλοι με παρασιτώσεις από ψύλλους ή/και κρότωνες, στους οποίους χορηγήθηκε μονοθεραπεία με Nexgard Spectra ή με φάρμακο επίχυσης σε σημείο το οποίο περιείχε πυριπόλη για τον έλεγχο των ψύλλων και των κροτώνων. Ο δείκτης μέτρησης της αποτελεσματικότητας ήταν η μείωση του αριθμού των ψύλλων και των κροτώνων την ημέρα 30 μετά τη θεραπεία.

 

Για τις γαστρεντερικές λοιμώξεις που προκαλούνται από σκουλήκια, διενεργήθηκε μια μελέτη πεδίου στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 408 σκύλοι με λοιμώξεις που προκλήθηκαν με φυσικό τρόπο, στους οποίους χορηγήθηκε είτε μονοθεραπεία με Nexgard Spectra είτε φάρμακο που περιείχε milbemycin oxime και πραζικουαντέλη. Ο δείκτης μέτρησης της αποτελεσματικότητας ήταν η μείωση του αριθμού των αβγών των παρασίτων στα κόπρανα.

 

Για τη διροφιλαρίωση, διενεργήθηκε μελέτη πεδίου στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 84 σκύλοι στην Ιαπωνία και 320 σκύλοι στις ΗΠΑ, οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί στη διροφιλαρίωση πριν από τη θεραπεία. Οι σκύλοι στις ΗΠΑ έλαβαν Nexgard Spectra ή δισκία που περιείχαν milbemycin oxime και spinosad ενώ οι σκύλοι στην Ιαπωνία έλαβαν δισκία που περιείχαν moxidectin. Ο δείκτης μέτρησης της αποτελεσματικότητας ήταν η απουσία της διροφιλαρίωσης για χρονικό διάστημα έως 6 μηνών μετά την τελευταία θεραπεία.

 

Ποιο είναι το όφελος του Nexgard Spectra σύμφωνα με τις μελέτες;

 

Η μελέτη πεδίου για τα εξωπαράσιτα έδειξε ότι το Nexgard Spectra ήταν αποτελεσματικό στη θεραπεία των παρασιτώσεων από ψύλλους και κρότωνες σε σκύλους, για χρονικό διάστημα έως 30 ημερών μετά τη θεραπεία. Το Nexgard Spectra μείωσε τον αριθμό των ψύλλων και των κροτώνων κατά 95% τουλάχιστον, ενώ ήταν εξίσου αποτελεσματικό με την πυριπόλη.

 

Η μελέτη πεδίου για τις γαστρεντερικές λοιμώξεις που προκαλούνται από σκουλήκια έδειξε ότι το Nexgard Spectra ήταν αποτελεσματικό στη μείωση των εν λόγω γαστρεντερικών λοιμώξεων και τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματικό με τη milbemycin oxime και την πραζικουαντέλη.

 

Η μελέτη πεδίου για τη διροφιλαρίωση έδειξε ότι το Nexgard Spectra συνέβαλε στην πρόληψη της διροφιλαρίωσης καθώς όλοι οι σκύλοι βρέθηκαν αρνητικοί έξι μήνες μετά την τελευταία θεραπεία.

Ποιοι κίνδυνοι συνδέονται με το Nexgard Spectra;

 

Οι συχνότερες ανεπιθύμητες ενέργειες (επηρεάζουν 1 έως 10 ζώα στα 1.000) ήταν έμετος, διάρροια, έλλειψη ενέργειας, μειωμένη όρεξη και κνησμός, οι οποίες γενικά ήταν παροδικές και αντιμετωπίστηκαν χωρίς παρέμβαση.

 

Επειδή οι ψύλλοι και οι κρότωνες πρέπει να ξεκινήσουν να τρέφονται από τον σκύλο προκειμένου να εξοντωθούν από το φάρμακο, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος μετάδοσης νόσων από τις οποίες ενδέχεται να προσβληθούν.

 

Ποιες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται από το άτομο που χορηγεί το φάρμακο ή έρχεται σε επαφή με το ζώο;

 

Τα δισκία πρέπει να φυλάσσονται στις συσκευασίες κυψελών μέχρι να χρησιμοποιηθούν και οι κυψέλες στο κουτί.

 

Σε περίπτωση τυχαίας κατάποσης, ιδίως από παιδιά, αναζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή και δείξτε στον ιατρό το φύλλο οδηγιών χρήσης ή την ετικέτα.

 

Τα άτομα που χειρίζονται το φάρμακο πρέπει να πλένουν καλά τα χέρια τους μετά από τη χορήγηση του φαρμάκου.

 

Facebook