10 βήματα για να έχετε πάντα νεανικό δέρμαΟι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι για να νικήσουν το χρόνο αρκεί να αγοράσουν μια καλή αντιρρυτιδική κρέμα η οποία θα κάνει τα πάντα, θα γεμίσει τις ρυτίδες, θα συσφίξει το περίγραμμα του προσώπου , θα δώσει λάμψη κ.τ.λ.. Φυσικά αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος! Η ακριβότερη κρέμα του κόσμου δεν μπορεί να φέρει παρά ελάχιστα αποτελέσματα αν δεν συνδυαστεί με μία ολοκληρωμένη περιποίηση που κάθε γυναίκα μπορεί απλά και εύκολα να προσφέρει μόνη της στον εαυτό της.

Βήμα !ο : Καθαρισμός , και λέγοντας καθαρισμό δεν εννοούμε πλύσιμο του προσώπου με σκέτο νεράκι αλλά ούτε και με ένα οποιοδήποτε σαπούνι.. Χρησιμοποιείστε ειδικά προΊόντα ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας ώστε να απομακύρυνετε τους ρύπους και το μακιγιάζ  χωρίς να διαταράσεται το ph της επιδερμίδας αλλά και χωρίς να δημιουργείται ξηρότητα. Ιδανικά ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ .

Βήμα 2ο : Λοσιόν . Χρησιμοποιέιστε μια τονωτική λοσιόν αμέσως μετά τον καθαρισμό, προσφέρει πολύτιμα συστατικά στην επιδερμίδα και συσφίγγει τους πόρους ώστε το δερμα να φαίνεται λείο .

Βήμα 3ο : Ορρός. Ο όρρός μπορεί να είναι αντιρρυτιδικός, συσφικτικός,λάμψης ή απλά ενυδατικός και περιέχει συμπυκνωμένα όλα εκείνα τα συστατικά που έχουν και οι αντίστοιχες κρέμες με ένα επιπλέον πλεονέκτημα, την λεπτή υφή  που του επιτρέπει να διεισδύει βαθύτερα στην επιδερμίδα από οποιαδήποτε κρέμα πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη. Χρησιμοποιούμε τον ορρό μετά τον καθαρισμό (και τη λοσιόν) πριν από την κρέμα ημέρας ή και νύχτας. Προσοχή, κάποιοι ορροί λάμψης περιέχουν βιταμίνη C και χρησιμοποιούνται μόνο βράδυ.

Βήμα 4ο : Κρέμα ημέρας και νύχτας. Αντίθετα με την αντίληψη των περισσότερων Ελληνίδων είναι και οι δύο εξίσου απαραίτητες. Η κρέμα ημέρας τις περισσότερες φορές δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να προστατεύει το δέρμα μας από τη φθορά που προκαλούν διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες που έρχονται καθημερινά σε επαφή με το δέρμα μας, όπως ατμοσφαιρικοί ρύποι, ακτινοβολία, σκόνη, αέρας, παρέχοντας κυρίως αντιοξειδωτική προστασία των κυττάρων και  ενυδάτωση κάτι που φυσικά είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο. Ωστόσο το βράδυ είναι που ο οργανισμός επιδιωρθώνει τις φθορές και τα κύτταρά μας ανανεώνονται και η κρέμα νύχτας έρχεται να ενισχύσει αυτήν ακριβώς τη διαδικασία παρέχοντας ουσιαστική αντιγήρανση !

Βήμα 5ο : Απολέπιση. Με τον όρρο απολέπιση (scrub) εννοούμε τη διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος όπου συσσωρεύονται φράζοντας τους πόρους . Χρησιμοποιείστε την κατάλληλη απολεπιστική κρέμα ή τζελ 1 με 2 φορές την εβδομάδα . Τα ξηρά και ευαίσθητα δέρματα καλό είναι να χρησιμοποιούν προϊόντα απολέπισησς με μικρούς και σχετικά λείους κόκκους και μόνο μία φορά την εβδομάδα, ενώ τα κανονικά και τα λιπαρά δέρματα μπορούν συχνότερα, απλά σε περίπτωση που έχουμε σπυράκια αποφεύγουμε τη συγκεκριμένη περιοχή. Όποια κρέμα και αν αγοράσετε το όφελος που θα έχετε θα είναι ελάχιστο αν δεν κάνετε απολέπιση γιατί απλούστατα η κρέμα μένει στην επιφάνεια και δεν απορροφάται..

Βήμα 6ο : Μάσκες. Οι μάσκες ανάλογα με τον τύπο τους και ειδικά αν γίνουν αμέσως μετά την απολέπιση προσφέρουν άμεση σύσφιξη , βαθιά ενυδάτωση και λάμψη. Η μάσκα απλώνεται σε καθαρό δέρμα όπως μία κρέμα αλλά την ξεπλένουμε με νερό μετά από 10 λεπτα. Δε θα ήταν κακό αν μπορούσαμε να κάνουμε μία μάσκα καθημερινά αλλά έστω και 1-2 φορές την εβδομάδα δίνουν επίσης θεαματικά αποτελέσματα, μια δοκιμή θα σας πείσει !

Bήμα 7ο: Κρέμα ματιών. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο και έχει διαφορετικές ανάγκες από το υπόλοιπο πρόσωπο. Χρησιμοποιείστε μία ενυδατική κρέμα ματιών για να διατηρήσετε την ελαστικότητα και να προλάβετε τις ρυτίδες, είτε μία αντιρυριδική για τις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια ή μία ειδική κρέμα για τα σημάδια της κούρασης, το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

Βήμα 8ο : Αντιηλιακό. Περίπου το 70% των ρυτίδων οφείλονται στη φωτογήρανση, δηλαδή τις καταστροφές που προκαλεί στο δέρμα η ηλιακή ακτινοβολία. Προστατεύστε το δέρμα σας χειμώνα - καλοκαίρι ακόμα κι αν είστε μελαχρινή με το κατάλληλο για σας αντιηλιακό ή έστω το χειμώνα χρησιμοποιείστε μια κρέμα ή κάποιο άλλο προϊόν (πχ make up) με αντιηλιακή προστασία.

Βήμα 9ο: Διατροφή . Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, οι φυσικοί χυμοί, τα φρούτα , τα λαχανικά αλλά και άπαχες πρωτείνούχες τροφές όπως το ψάρι και το κοτόπουλο καθώς επίσης και οι ξηρόι καρποί δίνουν λάμψη και φρασκάδα στο δέρμα. Δεν ξεχνάμε επίσης να πίνουμε άφθονο νερό.

Βήμα 10ο : Θετική ενέργεια ! Μην αφήνετε τις δυσκολίες να κάμπτουν το ηθικό σας. Βρείτε το δικό σας τρόπο να είστε ευτυχισμένοι, να αγαπάτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας.Η καλή σας ενέργεια θα σας δώσει ίσως περισσότερη ομορφιά και από τα εννέα παραπάνω βήματα !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

 


Facebook